Неділя, 28-Квітня-2024, 03:35:33 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Травень » 14 » ЗАЯВА Народного Руху України щодо необхідності відставки очільника МВС Анатолія Могильова
14:09:04
ЗАЯВА Народного Руху України щодо необхідності відставки очільника МВС Анатолія Могильова

14 Травня 2010 року 11:48

[версія для друку]

Останні заяви і дії нинішньої антидержавної влади вражають не тільки своїм цинізмом, але й підривають основи української державності та демократії.

Не став виключенням і Міністр внутрішніх справ Могильов, який взявся паплюжити честь українських національних Героїв і порівнювати судимості політичного в’язня, лідера НРУ В.Чорновола і кримінальні злочини В.Януковича.


Незважаючи на незаперечну практику юридичних підтасовок та фальсифікацій, на яких спеціалізувався колишній радянський режим, призначений антиконституційною більшістю у парламенті Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов насмілився заявити, що Герой України, багаторічний лідер Народного Руху України, видатний діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу Вячеслав Чорновіл відбував свої покарання за кримінальною статтею, оскільки, як тепер виявляється, в Радянському Союзі просто не було політично-репресованих. У час перебудови Михайла Горбачова було визнано, що справи політв’язнів «третього покосу» були наслідком провокацій і всі вони були реабілітовані як політв’язні.

Всупереч своїм же твердженням, про відсутність за радянської доби політичних в’язнів, Могильов наважився цинічно кваліфікувати судимості Віктора Януковича як політичні репресії того часу.

Своїми словами А. Могильов, по-перше, засвідчив свою прихильність репресивним методам комуністичної доби, по-друге, підтвердив політику нинішньої, антидержавницької влади щодо наруги над пам’яттю справжніх Героїв України, по-третє, принизив мільйони українських громадян, для яких Вячеслав Чорновіл є провісником духовної свободи, символом борця за незалежність України, і по-четверте, продемонстрував, що для команди Януковича чорне є білим і навпаки.

Це вже не перший випадок, коли теперішній очільник МВС дозволяє собі такі словесні викиди. «Позавчора» він виправдовував діяльність Сталіна, зокрема, депортацію кримських татар з Криму, «вчора» він пропонував виселити опозицію на околиці Києва, «сьогодні» ж він у політико-правовому плані ставить вище кримінальні судимості Віктора Януковича від політичних вироків Вячеслава Чорновола. А що буде завтра?

Останні події в Україні продемонстрували, що Могильов перетворює МВС у репресивну машину для придушення політичних опонентів. Саме проти таких елементів системи і боровся Вячеслав Чорновіл. Чи не тому Міністр внутрішніх справ так старанно топчеться по пам’яті лідера Руху, фальшуючи історичну правду? Є все більше підстав вважати, що жорстка реакція правоохоронних органів на численні мітинги опозиції — лише репетиція перед фактичним оголошенням війни українським громадянам.

Народний Рух України засуджує дії та висловлювання Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і вимагає від Верховної Ради України відправити його у відставку. В іншому випадку, ігнорування рухівських вимог буде розцінено як черговий доказ антиукраїнськості нинішньої влади. Ми не дозволимо паплюжити честь Героїв України, зокрема, Вячеслава Чорновола, і нашу державу загалом!

Слава Україні!
Категорія: Заяви, звернення | Переглядів: 568 | Додав: Lavrik | Теги: Янукович, поівняння злочинів, МВС, Чорновіл, заява | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz