Понеділок, 06-Травня-2024, 16:09:37 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Червень » 8 » ВІДКРИТИИ ЛИСТ до Миргородського міського голови та депутатів міської ради
01:10:20
ВІДКРИТИИ ЛИСТ до Миргородського міського голови та депутатів міської ради

16 лютого 2010 року Верховна Рада України прийняла Постанову № 1889-VI Про визнання такою, що втратила чинність, Постанова Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів депу­татів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році». Це означає відкладення проведення чергових виборів міських голів на невизначений термін.

Наголошуємо, що вибори є вихідним принципом організації дер­жавного механізму та системи місцевого самоврядування. Однак, лише вибори, які проведені із дотриманням вимог Конституції та законів України, а також міжнародних стандартів, виступають необ­хідним засобом надання владі легітимного характеру.

У ч.1 ст.38 Конституції України передбачене право громадян бра­ти участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Пунктом ЗО ст.85 Конституції України Верховна Рада України наділена правом лише призначення чергових та позачергових виборів до органів місцевого самоврядування. Скасовувати, відміняти проведення вже призначених виборів суперечить нормам Конституції України.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції Украї­ни і повинні відповідати їй.

Перенесення на невизначений строк проведення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів фак­тично позбавляє миргородців, як громадян України права обирати та бути обраними, тобто права і можливості брати участь у веденні державних справ як безпосередньо, так і за посередництвом вільно обраних представників.

Вищевказана постанова Верховної Ради України суперечить та­кож положенням ст.141 Конституції України, згідно якої голови і де­путати сільської, селищної, міської ради обираються шляхом таєм­ного голосування терміном на чотири роки. Даний строк, що прямо передбачений Основним законом, закінчився на початку квітня 2010 року.

У відповідності до ст. 14 Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" чергові місцеві вибори прово­дяться у зв'язку з закінченням визначеного Конституцією України строку повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевої ради та сільського, селищного міського голови.

З огляду на дане положення законодавства, після березня-квітня 2010 року всі рішення органів місцевого самоврядування та голів цих органів, можуть на підставі закінчення їх повноважень опротес­товуватись в судах і визнаватися не чинними, тобто такими що не відповідають Конституції та законам України, визнаним Україною світовим правовим нормам. Такі наслідки відміни виборів до місце­вих органів представницької влади на місцях, можуть паралізувати роботу багатьох інституцій і занурити в хаос місцеве самоврядуван­ня.

«Координаційна рада політичних партій та громадських організацій м. Миргорода» звертається до міського голови Паутова О.Б. з вимо­гою не підтримувати незаконне рішення Верховної ради України та у зв'язку із закінченням строку своїх повноважень добровільно їх скласти.

Вимагаємо від депутатів міської ради не допустити незаконне пе­ребування при владі осіб без відповідних на те повноважень грома­ди та виходу із правового поля, ухвалених міською радою рішень.

Голови партій та громадських організацій м.Миргорода:

М.Святенчук,        голова Миргородської організації політичної партії"Третя Сила",

М.Марченко,         голова Миргородської міської організації Української Народної Партії,

І.О.Сухомлин, голова Миргородської міської організації політичної партії Союзу Анархістів України,

 М.М.Дем'яненко, голова Миргородської міської організації політичної партії "За Україну",

А.І.Левченко, голова Миргородської міської громадської організації".Хартія "Пам'ять",

С.С. Лаврик, голова Миргородської міської організації Народ­ного Руху України,

Л.В.Ярмоленко, голова міської організації Української Соціал - Демократичної Партії,

Ю.В.Стужук, голова Асоціації підприємців м. Миргорода

Коментар

В постанові Пленуму Верховного суду України від 1.11,1996р. «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя», зок­рема зазначається, що суди при розгляді конкретних справ мають оцінювати зміст будь-якого закону або іншого нормативно правово­го акта (в тому числі постанови Кабінету міністрів України) з позиції відповідності Конституції України в усіх необхідних випадках засто­совувати Конституцію, як акт прямої дії.

Категорія: Заяви, звернення | Переглядів: 707 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz