П`ятниця, 29-Березня-2024, 10:47:27 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Грудень » 10 » Василь Куйбіда: СБУ потрібно судове рішення, яке виправдає її незаконні дії
09:41:54
Василь Куйбіда: СБУ потрібно судове рішення, яке виправдає її незаконні дії

08 Грудня 2010 року 19:21

[версія для друку]

Заступник Голови Народного Руху України, екс-Міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда наголосив, що сьогодні СБУ не шанує закони, а окремі її працівники на догоду комусь, хто стоїть поза ними, порушують права людини. Про це йдеться у письмових зауваженнях В.Куйбіди, що сьогодні були передані судді під час судового засідання в Шевченківському районному суді м. Києва.



sub.php
«Як діє нова влада я побачив по Мінрегіонбуду, коли звільнили всіх по списку, кого призначав наказом Міністр Куйбіда», – зазначив він. 

«Те що СБУ не шанує закони я переконався на власному досвіді. Здавалося б, справа, яка сьогодні розглядається не така вже й серйозна. І зарахувати її до дріб’язку не можна лише через особу колишнього міністра, оскільки це швидше прецедент в тому числі і для СБУ, ніж марудна буденщина. Але йдеться тут не про це, а про те, що нагло і демонстративно окремі працівники СБУ на догоду комусь, хто стоїть поза ними, порушують права людини. І чи суд покаже, що він захищає права людини, і ці люди задумаються чи варто на наступний раз так діяти, чи вони сприймуть це як заохочення. Адже безкарність примножує зло, яке невідомо кого завтра вразить», – вважає В.Куйбіда. 

Екс-Міністр задав запитання офіцерам СБУ, чим вони керувалися виконуючи незаконні накази: честю офіцера, бажанням перетворити СБУ у КДБ, відчуттям безкарності? «Може вони хочуть жити у державі де начальник все, а закон ніщо, де панує вседозволеність влади і сподіваються, що несправедливість обійде їх, їх дітей, їх близьких, як сподівалися ті, хто у 20-30 роках минулого століття творив систему тотального терору, але самі були незабаром знищені створеною ними потворою. Чи Ви розумієте ціну, яку може заплатити суспільство та і Ви теж, якщо такі дії стануть щоденною практикою силових структур?», – йдеться у письмових зауваженнях. 

Василь Куйбіда наголосив, що за ходом судового процесу спостерігає не тільки опозиція, а й державні службовці і Конгрес місцевих і регіональних влад Європи, почесним членом якого є В.Куйбіда. «Спостерігають з вірою, що Україна все-таки стане правовою державою, в якій закон буде над усіма і в якій СБУ буде захищати закон, і де не будуть переслідувати за приналежність до опозиції», – зазначив він. 

«Значення цього судового розгляду не в тому чи заплямують мою репутацію як хоче той, хто якимсь чином і СБУ заставив переступити закон. Йдеться про те чи суд теж вільний від закону, чи він обслуговує не закон , навіть не владу, а інтереси якихось сумнівних осіб, чи права людини тут не пустий звук і він їх захищає», – зауважив рухівець. 

«Я розумію, що є люди, які хочуть поставити пляму на моє ім’я, принизити мене, показати, що вони в цій державі можуть все, що вони тут вище закону. І оскільки я тут у суді стою обвинуваченим, не взяв участь у виборах міського голови Львова, то їм видається, що вони вже домоглися свого. А от СБУ, точніше виконавцям їх волі, потрібно судове рішення, яке виправдає їх незаконні дії, порушення ними не тільки ЗУ «Про СБУ», а й Кримінального Кодексу України. Бо вони бояться. Бояться відповідальності. Хочу вірити, що, Ваша честь, Ви витримаєте їх тиск і не впишете своє ім’я у сторінку ганьби, не обміняєте свою репутацію на сумнівну прихильність сумнівних людей», – підсумував Василь Куйбіда.
Категорія: Події | Переглядів: 1654 | Додав: Lavrik | Теги: суд.СБУ.зауваження., Куйбіда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz