Понеділок, 29-Квітня-2024, 19:40:16 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Серпень » 8 » У чому різниця між радянською владою 1932 року і цією владою?
12:48:43
У чому різниця між радянською владою 1932 року і цією владою?


7 серпня 2010 року о 20.30 біля меморіалу жертвам голодомору 1932-33 років відбувся мітинг, який був організований миргородською міською організацією «Хартія пам’ять». В роботі мітингу прийняли участь представники Миргородської міської організації НРУ.

Минуло 78 років від 7 серпня 1932 року.   Це дата прийняття зловісної постанови ЦВК і РНК «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації та зміцнення суспільної (соціалістичної) власності». У народі ця постанова мала назву «Закон про 5 колосків». У відповідності до цієї постанови людей кидали у вязниці тільки за те, що вони ішли на поле, на якому вже був зібраний врожай і шукали загублені під час  жнив  колоски. Що змушувало людей ризикувати волею, а інколи і життям, ідучи по ті злощасні колоски?  Г О Л О Д. Ось, що посилало людей на ризик. Не могли українці спокійно дивитись на те, як пухнуть з голоду Їхні батьки і матері, брати і сестри, діти і онуки. Обовязок перед  рідними і близькими гнав їх на ті поля, на яких лютували «обїздщики». Я, відносно,  молода людина, але і в моїй памяті на все життя закарбувався образ отого розлюченого «обїздщика» на коні з нагайкою, який міг без суду і слідства відшмагати нагайкою усякого, кого він наздожене на полі.    

 У тодішньої влади були «об’їздщики» з нагайками, які робили все для того, щоб знищити українців фізично. У теперішньої влади з’являються «об’їздщики» з міністерськими портфелями, які роблять усе для того, щоб українці забули, що вони українці, щоб вони забули свою мову, історію і все, що пов’язане з українством. В нашій державі вже не обов’язково знати державну мову, щоб захистити наукову ступінь. Мені цікаво, чи є ще хоча б одна країна у світі де таке можливо? Чомусь у країнах Балтії людина не буде прийнята на державну службу, якщо вона не здасть заліку з знання державної мови. Росія, до якої так тягнуться наші можновладці, прийняла закон про розвиток російської мови в Росії, а наші парламентарі вболівають за розвиток російської мови в Україні, забуваючи і відверто зневажаючи нашу  державну українську мову.

Збільшення пенсій усім категоріям пенсіонерів. Скільки було розмов на цю тему? Та тільки я, і не тільки я, а ще безліч українців не відчули цього збільшення. А от збільшення пенсійного віку та комунальних платежів відчують  усі верстви населення у повній мірі. Нам розповідають нову казочку про те, як легко буде отримати субсидію, я вже бачу,  як по місту бігають сільські пенсіонери у пошуках ксерокса, а скільки часу їм знадобиться щоб відстояти у чергах за тими субсидіями, про це відомо тільки Богові. Отримати цю субсидію стане неможливо більшості населення України  не тому, що рівень життя у нас такий високий, а тому що в Уряді Азарова зібрані дійсно «фахівці своєї справи». Вони зуміли побудувати розрахунок таким чином, щоб субсидію отримало  якомога менше населення.

А коли підійде час виборів,  зубожілі виборці віддаватимуть свої голоси за пакет гречки, за святкові продуктові набори для ветеранів, за вітальні картки з заявами, що він чує кожного, за сотню гривень в обмін на голос відданий за потрібного кандидата і т.д. і т. п.

 

С.Лаврик,  голова Миргородської міської організації НРУ.

Категорія: Аналітика | Переглядів: 693 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz