Четвер, 28-Березня-2024, 19:32:04 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Липень » 24 » Шляхами кобзарів
20:28:23
Шляхами кобзарів
24 липня 2010 року о 15 годині в концертній залі центру естетичного виховання дітей і молоді відбувся концерт «Шляхами кобзарів». Концерт був організований Товариством Українського козацтва імені Івана Богуна в Австралії за підтримки Міністерства культури і туризму України, Товариства зв’язків з українцями за межами України «Україна – Світ», Центру національних культур.

Вів концерт голова правління Товариства Українського Козацтва ім. Івана Богуна в Австралії Микола Шеремета та  краще сказати не концерт а дружню зустріч, бо з перших хвилин  склалося враження, що ми присутні на зустрічі старих друзів – шанувальників кобзарського мистецтва.  Концертна програма проходила у формі бесіди про кобзарство, про сподвижників цього мистецтва, виконання музичних творів та дум.

Виконавцем музичних творів був бандурист, дослідник кобзарства, композитор, диригент, засновник Канадської Капели Бандуристів, заслужений артист України Віктор Юрійович Мішалов.

Присутні були вражені віртуозністю гри на бандурі. Для себе особисто я відкрив багато нового з історії кобзарства Миргородщини. У простій та доступній формі пан Мішалов розповідав, у перервах між виконанням музичних композицій, про дослідницьку роботу а саме, він  досліджував творчість Гната Хоткевича та харківської бандури. Були виконані думи, пов’язані з Полтавщиною та Миргородом.  

 

С. Лаврик, голова Миргородської міської організації НРУ

Категорія: Акції | Переглядів: 1172 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Андрій Ємець  
0
Неординарна подія, що заслуговує на велику увагу з боку шанувальників бандурного мистецтва! З огляду на те, що Миргородщина дала таких відомих кобзарів як Василь Кабачок, Михайло Кравченко та ін. цей концерт має символізувати зв'язок з духовним джерелом творчості бандуристів. Жаль, що про концерт я узнав на сайті після того, як він відбувся, і не вдалося почути славетних виконавців! Цікаво, чи були на концерті предтавники районного відділу культури? Вони б обов'язково розповіли про традиційний фестиваль ім В.Кабачка, що відбувається щороку в с.Петрівці і скористалися б унікальною можливістю запросити туди гостей.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz