П`ятниця, 19-Квітня-2024, 00:12:13 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Квітень » 15 » Рішення нинішньої влади перейти до позаблокового статусу України є кон’юнктурним
07:02:13
Рішення нинішньої влади перейти до позаблокового статусу України є кон’юнктурним

14 Квітня 2010 року 14:42

[версія для друку]

Про це заявив Голова Народного Руху України, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції, Віце-прем’єр — Міністр закордонних справ в опозиційному уряді Борис Тарасюк під час подіумної дискусії «Скільки коштуватиме Україні нейтралітет?».



sub.php

Парламентар наголосив, що з точки зору геополітики Україна не може бути в сірій, невизначеній зоні безпеки, де вона перебуває сьогодні. «Геополітична невизначенність в Україні приводить до того, що наш сусід Росія робить все, щоб дестабілізувати ситуацію в нашій державі, підпорядкувати Україну своїм національним інтересам і встановити домінування над нашою країною», - вважає він.

Лідер Руху відзначив, що Україна, яка є найбільшою європейською країною за територією, в разі неучасті в системі колективної безпеки має самотужки забезпечити свою національну безпеку по всьому периметру власного кордону. «Ми не маємо коштів для цього. Закон "Про Збройні Сили України" передбачає щорічні витрати на оборону до 3% ВВП. За результатами минулого року було виділено менше 1%», - зауважив він. Таким чином, за словами Б.Тарасюка, Україна не може самотужки забезпечити свою національну безпеку.

«Вихід з цієї ситуації полягає у знаходженні дешевшого, ефективнішого і надійнішого способу забезпечення своєї безпеки. Цей спосіб давно визначений і перевірений часом – участь в Організації Північноатлантичного договору. Це – єдиний шлях забезпечення зовнішніх гарантій національної безпеки України», - сказав народний депутат.

Порівнюючи військові витрати на душу населення у нейтральних країнах і країнах-членах НАТО Б.Тарасюк відзначив, що нейтральна Швеція мусить витрачати у 4,5 рази більше, ніж Польща, яка є членом НАТО і близька за своїм потенціалом, географією, населенням до України. «Цифра по нейтральній Фінляндії ще більша – в 5,5 разів більше, ніж в Польщі», - додав він. Отже, зазначив очільник НРУ, неважко підрахувати, скільки коштуватиме Україні нейтральність чи позаблоковість.

Коментуючи тези Олександра Чалого і Володимира Фесенка щодо низької підтримки вступу України до НАТО серед населення, опозиційний Міністр закордонних справ закликав припинити гру громадською думкою. «Курс держави – це відповідальність не звичайних громадян, а політичної еліти в будь-якій державі. І коли політична еліта починає уникати цієї відповідальності, вона не виконує своєї основної функції в суспільстві. Я хочу нагадати приклади Іспанії, Німеччини, де переважна більшість громадян були проти вступу до НАТО, але політичні еліти цих країн прийняли рішення. Сьогодні в цих країнах не виникає жодних сумнівів щодо правильності таких дій», - наголосив Борис Тарасюк.
Переглядів: 546 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz