Неділя, 28-Квітня-2024, 01:05:15 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Травень » 10 » Для чого політизується свято Перемоги?
12:22:10
Для чого політизується свято Перемоги?


Минуло 9 травня 2010 року. Відгриміли вітання ветеранам, паради, концерти та салюти повязані з святкуванням 65-ї річниці перемоги Радянського Союзу над фашистською Німеччиною. Не є  виключенням у цьому  і місто Миргород. Все ішло по накатаному сценарію. Грав муніципальний духовий оркестр, проходили урочистою ходою по центральній площі ветерани війни. Урочистим маршем пройшли військові авіатори та службовці урядового звязку. Вітали ветеранів і мешканців міста зі святом представники міської і районної влади. Провели молебень священнослужителі УПЦ московського патріархату. Відбулося покладання вінків і квітів до меморіалу присвяченому загиблим у ВОВ. Відбувся концерт. Прогримів салют…

Отже все пройшло як завжди.  Тільки одне, в усьому цьому дійстві, мені здалося незрозумілим. Чому міська влада при прийняті рішення про проведення цього святкування не зважила на те, що політизувати його не можна. Яке відношення до Перемоги над німецьким фашизмом мають прогресивні соціалісти Н.Вітренко, чи теперішня комуністична партія? Коли я побачив їх прапори  на площі моєму обуренню не було меж. І перше, що прийшло мені в голову це привести рухівців з прапорами Народного Руху України. Та тільки здоровий глузд переміг. Не варто було перетворювати свято у політичне протистояння. А до міської влади є питання. Чому комуністи, які вже давно не відповідають «моральному облику строителя коммунизма», та взагалі не зрозуміла політична сила під назвою «Прогресивні соціалісти»( в чому прогресивність цих соціалістів?) мають привілейоване становище в нашому місті?

Така позиція влади не веде до примирення громадян з різними поглядами. Найрозумніше  за все було б заборонити на святкуванні використання символіки та атрибутики всіх політичних та громадських організацій. Цілком зрозуміло, що теперішня компартія, а тим паче прогресивні соціалісти не мають абсолютно ніякого відношення до перемоги над фашизмом. Якщо зважити на те, що багато ветеранів війни є комуністами, то є ветерани цієї ж війни і в  других партіях, зареєстрованих в міністерстві юстиції. Отже і вони мали право вийти на площу де відбувалося святкування під своїми політичними прапорами. І тепер іще одне питання до міської влади: « Як ви вважаєте, чим це могло скінчитися?»

Маю побажання до Миргородських можновладців та відділів, які відповідають за організацію і проведення таких свят. Включайте голову а не використовуйте типові  сценарії,  розроблені ще за часів «дорогого Л.И.Брежнева».

Голова миргородської міської організації

 Народного Руху України      С. Лаврик                                                                                                                                                                                                           

 

Переглядів: 589 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz