Субота, 04-Травня-2024, 01:00:51 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Червень » 3 » Борис Тарасюк: За теперішньої влади Україна стає об’єктом глузувань на міжнародній арені
22:58:21
Борис Тарасюк: За теперішньої влади Україна стає об’єктом глузувань на міжнародній арені

03 Червня 2010 року 16:12
[версія для друку]

Наша держава втрачає своє зовнішньополітичне обличчя і перетворюється на сателіта Росії. Про це заявив Голова Народного Руху України, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції, Віце-прем’єр – Міністр закордонних справ Опозиційного Уряду Борис Тарасюк на сьогоднішньому засіданні Опозиційного Уряду, присвяченому аналізу 100 днів президентства Януковича.



sub.php

Народний депутат констатував, що вперше за майже 19 років Незалежності України громадяни є свідками кардинальних змін у зовнішньополітичному курсі нашої держави. «Завдано шкоду стратегічним інтересам України, поставлено під загрозу державний суверенітет і територіальну цілісність, послаблено військово-політичні, економічні позиції країни на міжнародній арені», - підкреслив він.

Борис Тарасюк відзначив, що якщо до цього Україна була з впізнаваним зовнішньополітичним обличчям в світі, то сьогодні це зовнішньополітичне обличчя втрачається і Україна перетворюється у сателіта Росії. «Фактично Україна стає підлеглою зовнішньополітичним інтересам РФ», - сказав він.

За його словами, попри декларації і заяви нинішньої влади, які також закріплені в Законопроекті «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», насправді відбувається підрив територіальної цілісності і суверенітету України. Зокрема, були наведені такі приклади, як укладання угоди про продовження перебування ЧФ РФ на території України до 2042 року, повернення російських контррозвідників на територію нашої держави, безперешкодне марширування російськими військовими по основних площах України на 9 травня тощо.

Борис Тарасюк заявив, що відбувається погіршення міжнародного іміджу й авторитету нашої держави за кордоном. «Україна стає об’єктом глузувань на міжнародній арені з приводу непослідовності її зовнішньополітичного курсу», - сказав він.

Також лідер Руху наголосив, що відбувається згортання курсу на євроатлантичну інтеграцію. «Відбуваються парадокси, оголошується курс, якого не існує в природі – на так звану позаблоковість і стверджується, що ми будемо брати участь у зміцненні європейської системи колективної безпеки. Зміцнювати можна лише те, що існує в природі. Загальноєвропейської системи колективної безпеки не існує. Натомість є система колективної безпеки на базі Організації Північноатлантичного договору», - підкреслив політик.

«Влада заявляє про продовження курсу на європейську інтеграцію. Насправді йде згортання цього курсу. Вони пишаються і подають як свої успіхи те, що було досягнено роками наполегливої праці попередниками. Тобто всі ці здобутки: і Угода про Асоціацію, і зони вільної торгівлі, і безвізовий діалог – це є наші досягнення», - зауважив Голова НРУ.
Категорія: Думка лідерів | Переглядів: 526 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz