Неділя, 28-Квітня-2024, 20:00:20 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Квітень » 26 » Борис Тарасюк: Відкриття українського представництва ОДКБ покликане створити конкуренцію ідеї вступу України до НАТО та участі в ГУАМ
19:12:54
Борис Тарасюк: Відкриття українського представництва ОДКБ покликане створити конкуренцію ідеї вступу України до НАТО та участі в ГУАМ


26 Квітня 2010 року 18:06
[версія для друку]

Відкриття представництва інституту Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) в Україні є безперспективною ідеєю. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив Голова Народного Руху України, голова Комітету ВР з питань європейської інтегарції Борис Тарасюк. «Я не бачу резону в існуванні такої інституції на території України», – зазначив він.



За його словами, нелогічними кроком нинішньої влади, яка оголосила курс на позаблоковість, є створення на українській землі представництва такої інституції, що є навіть не з вчорашнього дня, а з минулого століття. «Це витягування з нафталінової шафи ідеї, яка давно відкинута Україною», – зазначив народний депутат.

Він нагадав, що ОДКБ була створена в травні 1992 року. «З самого початку Україна зайняла негативну позицію і відкинула можливу участь в цій організації. Натомість було взято курс на підготовку до вступу до НАТО. Крім того, ми створли регіональну організацію, яка зараз набула рис повноцінної міжнародної регіональної організації – ГУАМ», – сказав Борис Тарасюк.

Відкриття українського представництва ОДКБ покликане створити конкуренцію ідеї вступу України до НАТО та участі в ГУАМ, вважає політик. На його думку, Організація договору про колективну безпеку носить риси геополітичного проекту, вигідного для Кремля, який хоче показати свою провідну роль на пострадянському просторі.

За словами Бориса Тарасюка, ефективність співпраці України з НАТО не йде ні в яке порівняння з відповідними стосунками нашої держави з ОДКБ. «Хіба можна порівняти інтенсивність, ефективність співпраці України з НАТО з абсолютно непотрібними структурами ОДКБ, які нічого Україні не додадуть. НАТО фінансово допомагає Україні для того, щоб наші військові брали участь у військових маневрах і конкретних миротворчих операціях в світі. А що може дати Україні ОДКБ? Нічого, окрім нав’язування з боку Кремля ОДКБ як інституції, що має певну роль, а також штучного притягнення України до цієї структури», – зауважив лідер Руху.
Категорія: Аналітика | Переглядів: 562 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz