Понеділок, 29-Квітня-2024, 16:31:39 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Квітень » 29 » Борис Тарасюк: Ратифікація Угоди щодо продовження терміну базування ЧФ РФ відбулася поза правовою процедурою
22:27:44
Борис Тарасюк: Ратифікація Угоди щодо продовження терміну базування ЧФ РФ відбулася поза правовою процедурою

29 Квітня 2010 року 19:22

[версія для друку]

Ратифікація Угоди між Україною та Російською Федерацією щодо продовження терміну базування ЧФ РФ відбулася з порушенням норм Конституції України та Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Про це заявив Голова Народного Руху України, Віце-прем’єр-міністр – Міністр закордонних справ Опозиційного Уряду Борис Тарасюк.



sub.php

«Під час відкриття пленарного засідання на ньому зареєструвалося 211 народних депутатів України. Разом з тим, згідно з рішенням Конституційного Суду України від 17.10.2002 р. Верховна Рада України правомочна приймати будь-які рішення за умови присутності на пленарному засіданні більшості від її конституційного складу, тобто принаймні 226-ти народних депутатів України. Тому, всі подальші дії, що мали місце після відкриття пленарного засідання, відбувалися поза правовою процедурою та не несуть за собою жодних правових наслідків», - зазначив парламентар.

На думку Б.Тарасюка, репліка головуючого стосовного того, що Регламент не вимагає присутності 226 народних депутатів для приведення до присяги новообраних депутатів, оскільки це урочистий акт, не відповідає дійсності.

«Складення присяги, як і прийняття будь-яких рішень, відбувається на пленарному засіданні, а отже і на цю урочисту процедуру поширюються вимоги щодо кворуму. Складення присяги на неправомочному пленарному засіданні має такі ж правові наслідки, що й складення присяги депутатами в «кулуарах» Верховної Ради чи в кабінеті у Голови», - зазначив він.

Б.Тарасюк підкреслив, що у зв’язку з порушенням вказаних вимог новообрані народні депутати не мали права приступати до здійснення своїх повноважень, в тому числі брати участь в голосуваннях.

«Згідно з даними системи «Рада» за ратифікацію Угоди проголосувало 236 народних депутатів. При цьому 11 з них не мали права брати участь у голосуванні, а ще частина, картки яких проголосували, фізично була відсутня в залі пленарних засідань. Принаймні двоє з них в цей час перебували в Страсбурзі в складі постійної делегації Верховної Ради на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Тому, шляхом простого арифметичного підрахунку можна констатувати, що рішення вважається неприйнятим, оскільки за його схвалення проголосувало менше 226 народних депутатів – тієї мінімальної кількості, яка необхідна для його прийняття», - підсумував він.
Категорія: Думка лідерів | Переглядів: 477 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz