Четвер, 18-Квітня-2024, 11:43:53 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Квітень » 21 » Борис Тарасюк: Проти Януковича необхідно ініціювати процедуру імпічменту
19:28:39
Борис Тарасюк: Проти Януковича необхідно ініціювати процедуру імпічменту

21 Квітня 2010 року 18:45

[версія для друку]

Голова Народного Руху України, Голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції, Віце-прем’єр – Міністр закордонних справ опозиційного уряду Борис Тарасюк вважає, що сьогоднішні дії Президента Януковича щодо пролонгації перебування ЧФ РФ на території України кваліфікуються як державна зрада, тому в українському парламенті необхідно ініціювати процедуру імпічменту. «Віктор Янукович вчинив всупереч інтересам України і Конституції, тому він має нести відповідальність за це», - зазначив він.



sub.php

Лідер Руху наголосив, що сьогоднішне підписання угоди, яка передбачає продовження перебування ЧФ РФ на території України на 25 років, стало доказом антиукраїнської сутності нинішньої влади. Також, за його словами, В.Янукович порушив статтю 17 Конституції, яка не допускає розташування іноземних військових баз на території України. «Дії Януковича можна кваліфікувати як державну зраду, тому у Верховній Раді треба ініціювати процедуру імпічменту», - відзначив політик.

Міністр закордонних справ опозиційного уряду висловив надію, що більшість у ВР не ратифікує відповідну угоду. «Я сподіваюсь, що більшість народних депутатів не підуть на зраду національних інтересів, а виявлять громадянську позицію, захистивши їх та не допустивши ратифікації цієї угоди», - сказав він.

Борис Тарасюк висловив подив заявам Президентів РФ і України стосовно того, що ЧФ РФ є гарантом безпеки України. «Чорноморський флот, який в більшості своїй недієздатний, не може забезпечити безпеку України. До того ж, впродовж всього перебування його в Україні ми постійно стикалися з порушенням українського законодавства, випадками глумління над українською державною символікою з боку офіцерів і військовослужбовців ЧФ РФ, а також несанкціонованого переміщення зброї по Криму», - наголосив парламентар.

Разом з тим, вважає Борис Тарасюк, Росія зробила стратегічний крок, щоб не допустити членство України в НАТО за будь-якої влади. «Хоча НАТО неодноразово заявляло, що присутність ЧФ РФ в Криму не вплине на питання перспективи членства України в НАТО», - додав він.

«Украдення цієї угоди напряму перешкоджає забезпеченню інтересів національної безпеки України, становить безпосередню загрозу нашій національній безпеці і в силу такого характеру загрози мають бути вжиті всі заходи протидії, включно з позачерговим скликанням сесії ВР, рішенями Опозиційного уряду і Об’єднаної демократичної опозиції. Я також не виключаю проведення масових акцій протесту в зв’язку з цим» - підсумував Голова НРУ.
Категорія: Заяви, звернення | Переглядів: 541 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz