Четвер, 25-Квітня-2024, 15:58:21 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Квітень » 21 » Борис Тарасюк повідомив справжню ціну зниження вартості російського газу для України
19:26:41
Борис Тарасюк повідомив справжню ціну зниження вартості російського газу для України

20 Квітня 2010 року 18:15

[версія для друку]

Згода української сторони із всіма вимогами Росії для зниження ціни на газ означатиме державну зраду, оскільки відбудеться здача національних інтересів України. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив Голова Народного Руху України, Віце-прем’єр – Міністр закордонних справ опозиційного уряду Борис Тарасюк.



Зокрема, відзначив Лідер Руху, за зниження цін на російський газ наша держава в подальшому має вступити до Митного союзу, що коштуватиме Україні втратою близько 1 млрд дол. щорічно. Також, додав він, російська сторона вимагає інтеграції України в СНД, на що швидко відгукнулась нинішня влада: «Один з розділів програми соціально-економічного розвитку України, схваленого в першому читанні ВР, так і називається: Інтеграція в СНД. Влада у такий спосіб підриває національні інтереси», - сказав Б.Тарасюк.

Разом з тим, Україна має проголосити позаблоковість, остаточно відмовитись від євроатлантичної інтеграції, власних національних цінностей, історичної пам’яті, зовнішньополітичної ідентичності та позиції регіонального лідера. «Сьогоднішні дії нинішньої влади можуть призвести до нівелювання зовнішньополітичної ідентичності», - наголосив він.

Борис Тарасюк зазначив, що окремою вимогою РФ для зниження ціни на газ є продовження базування Чорноморського Флоту РФ на території України після 2017 року. «Продовження перебування ЧФ РФ не лише суперечить статті 17 Конституції України, а й завдає серйозної шкоди безпеці нашої держави. Ми знаємо непоодинокі випадки, коли, ігноруючи двосторонні забов’язання, ЧФ РФ переміщує територією Севастополя без будь-якого повідомлення і належного супроводу крилаті ракети та інші вибухонебезпечні речовини. Ігноруються рішення українських судів щодо передачі під контроль України пунктів контролю за навігацією тощо. Не дивлячись на це, нинішня влада говорить про готовність продовжити перебування ЧФ РФ на території України», - сказав народний депутат.

За словами опозиційного Міністра закордонних справ, за знижку на свій газ РФ хоче інтегрувати українську атомну промисловість із власною атомною галуззю. В той же час є вимога розірвати контракти з американською компанією Westinghouse щодо постачання ядерного пального для українських АЕС та підписання угоди про будівництво заводу із збагачення урану з російською компанією ТВЕЛ на умовах паритетності власності. Також Росія вимагає дозволити їй будівництво двох енергоблоків ХАЕС з наступним співвласництвом та вивезення в Росію високозбагаченого урану.

Крім того, Борис Тарасюк повідомив, що одним з елементів торгу є інтеграція українського концерну «Антонов» в російську авіапромисловість, що стане втратою нашої авіабудівної промисловості та її підпорякування російській. «Передбачається, що угода буде підписана до 1 серпня. В цій угоді передбачається, що український концерн «Антонов» бере участь в установчому капіталі відкритого акціонерного товариства «Об’єднана авіабудівна корпорація» шляхом внесення 50%+1 акцій. Тут також передбачається, голова наглядової ради має бути громадянином Росії», - сказав народний депутат.

Голова НРУ зазначив, що за зниження ціни на блакитне паливо буде відкрито доступ російських підприємств до українських стратегічних промислових об’єктів, зокрема проведення приватизації ОПЗ, хімічного концерну «Стірол», Луганськтепловозу. Також, за його словами, Росія має отримати назад Кременчуцький нафтопереробний завод, який є одним з найбільших в Україні. «На цьому апетити російського бізнесу не зупиняються. Вони хочуть стати співвласником таких унікальних підприємств, як МоторСіч і харківський завод Турбоатом», - наголосив парламентар.

Він зауважив, що Україна в обмін на зниження цін на газ пропонує РФ створити газотранспортний консорціум з передачею в його управління української ГТС, передати в концесію українські газосховища, надати Росії прямий доступ до внутрішнього українського ринку газу, а також надати участь російських підприємств в приватизації облгазів. «Крім того, українська влада нічого іншого не знайшла як пообіцяти Росії збільшення обсягів імпортованого газу, і такий обсяг передбачається збільшити до 8,3%. Якщо попередній уряд намагався зменшити об’єми імпортованого газу за рахунок диверсифікації джерел енергопостачання, використання нетрадиційних джерел енергії, то цей – збільшує енергозалежність від Росії, що приводить до руйнації вугільної галузі і згортання енергозберігаючих технологій, які запровадив попередній уряд», - сказав він, наголосивши, що опозиція на законодавчому рівні має намір протистояти таким намірам влади, які означають здачу національних інтересів.

Борис Тарасюк зауважив, що нинішня влада намагається підпорядкувати свою політику політиці Москви, що приводить до збільшення залежності України від РФ. «Наша держава внаслідок такої політики втратить свою суб’єктність у питаннях транзиту газу до країн ЄС і буде нецікавою для Євросоюзу як партнер», - вважає він.

«Ми не будемо дивитись на дії влади відносно фактичних спроб завдати шкоду національним інтересам України, тому, використовуючи наші законодавчі ресурси, збираємось не допустити цього. Якщо влада вдаватиметься до методів, які призведуть до здачі національних інтересів, то ми будемо знаходити інші форми протидії, в тому числі і масові акції», - підсумував Міністр закордонних справ опозиційного уряду.
Категорія: Аналітика | Переглядів: 501 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz