Понеділок, 29-Квітня-2024, 16:46:05 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Листопад » 16 » БОРИС ТАРАСЮК: Те, що я чув від давніх друзів України в ЄС, мене дуже засмутило
08:59:10
БОРИС ТАРАСЮК: Те, що я чув від давніх друзів України в ЄС, мене дуже засмутило

15 Листопада 2010 року 18:36

[версія для друку]

Лідер Народного Руху України і голова комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк зізнався виданню «Власть Денег», що українські дипломати не можуть подолати опозицію до України в ЄС без допомоги інших відомств.



Опозиція до України всередині ЄС останнім часом посилюється?

- Можна назвати серію країн, в яких до цих пір, на жаль, існують упередження стосовно України, іноді обгрунтовані, іноді - ні. Це Німеччина, Франція, Бельгія, Нідерланди, Іспанія. А нещодавно, 29 вересня, я був на засіданні Комітету закордонних справ Європейського парламенту. І те, що я чув від давніх друзів України в ЄС, мене дуже засмутило. Вони кажуть, що з боку все виглядає так, ніби Україна не наближається до Європейського союзу, а віддаляється від нього. Ці упередження потрібно знімати насамперед нашою роботою всередині країни.

З якими упередженнями щодо України вам доводилося стикатися?

- Для деяких високопоставлених осіб в ЄС розмір України був чинником проти нашого членства. Вони побоювалися, що таку велику країну не можна приєднувати до ЄС. Іншим фактором було те, що Україна була членом Радянського Союзу. Серед стійких упереджень можна назвати і особливості внутрішнього розвитку України. Ми до цих пір не є країною, де є торжество і верховенство права, де Конституція і закони виконуються. Рівень корупції занадто високий. За останніми даними міжнародної неурядової організації Transparency International, Україна знову скотилася вниз у рейтингу країн з високим рівнем корупції. Крім того, у нас немає реформи судової системи, не реформований сектор правоохоронної діяльності. МВС як було при Радянському Союзі міністерством міліції, так ним і залишилося. Ніхто не займається виробленням внутрішньої політики як такої. Тоді як у країнах ЄС міністерства внутрішніх справ як раз займаються внутрішньою політикою, а не поліцейськими функціями. У ряді європейських країн, включаючи Німеччину, все ще існує серія упереджень і побоювань, пов´язаних з очікуванням неконтрольованого напливу нелегальних мігрантів з Україною. Необхідно створювати більше робочих місць в Україні та підвищувати зарплату, щоб у наших громадян не було мотивації шукати заробіток за кордоном.

Яким чином слід підвищувати ефективність української дипломатії в подоланні цих упереджень?

- За багато років спілкування в Брюсселі та інших столицях країн ЄС я неодноразово чув таке враження, що у нас тільки МЗС і дипломати виступають за європейську інтеграцію. Дипломати не можуть замінити своєю діяльністю бездіяльність Міністерства юстиції або агропромислової політики. Або, скажімо, таких структур, які відповідають за стандарти. Кожне відомство має виконувати свій об´єм роботи, щоб країна відповідала критеріям членства в ЄС.

Останнім часом Польща перестала бути «адвокатом України» в ЄС?

- Польща не перестала бути нашим «адвокатом», але, щоб просувати чиїсь інтереси, потрібно цьому «комусь» самому робити кроки в тому ж напрямку. Я схильний стверджувати, що ставлення Польщі до України у зв´язку з обранням там нового президента змінилося. Так само, як змінилося і ставлення самої України до Польщі після зміни нашого керівництва. Ніколи не було такого, щоб за вісім місяців український президент жодного разу не відвідав Польщу. Тоді як польський президент двічі був в Україні, хоча і з неофіційним візитом. Змінюється ставлення Польщі до України і України - до Польщі. На жаль, не в позитивну сторону.

Аліса Юрченко
Категорія: Думка лідерів | Переглядів: 595 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Lorena  
0
Thanks for sharnig. Your post is a useful contribution.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz