Понеділок, 29-Квітня-2024, 04:24:33 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Липень » 12 » Борис Тарасюк: Річна національна програма на 2010 рік фактично зірвана владою
18:11:11
Борис Тарасюк: Річна національна програма на 2010 рік фактично зірвана владою

12 Липня 2010 року 17:10

[версія для друку]

Нинішня діяльність влади ставить під сумнів її спроможність виконати Річну національну програму на 2010 рік. Про це сьогодні під час презентації публікацій Інституту Євро-Атлантичного співробітництвав УКРІНФОРМ заявив Голова Народного Руху України, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції, Віце-прем’єр – Міністр закордонних справ в Опозиційному уряді, Директор ІЄАС Борис Тарасюк.



sub.php

За його словами, більшість положень цьогорічної програми ігноруються, а за деклараціями Президента, уряду і коаліції немає конкретних дій. Зокрема, підкреслив Лідер Руху, в першому розділі РНП зазначено: «Україна продовжуватиме проводити політику щодо зміцнення демократії, забезпечення верховенства права, прав і свобод людини, дотримання принципу здійснення державної влади на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу і судову, принципів незалежності суддів, поваги до прав національних меншин». Натомість влада діє всупереч зобов’язанням, які сама ж і взяла на себе в односторонньому порядку, заявив парламентар.

Борис Тарасюк наголосив, що в Україні відбувається згортання демократичних процесів, порушується принцип верховенства права, свободи слова та зібрань. Нещодавнє прийняття Верховною Радою Закону «Про судоустрій і статус суддів» йде в розріз заявленими зобов’язаннями в Річній національній програмі щодо незалежності судової гілки влади.

В той же час теперішні керманичі держави порушують свої зобов’язання й щодо поваги до прав національних меншин, зокрема кримських татар. Разом з тим, прийнятий парламентом закон про місцеві вибори також суперечить одному із положень РНП та Конституції України загалом, зауважив Голова НРУ.

«У нинішньої влади існує спрага на прийняття рішень, що згортають демократію та йдуть всупереч Конституції України, європейським цінностям і стандартам, прихильність до яких виголошується на державному рівні», – заявив Борис Тарасюк.

Не оминув народний депутат й порушення положень Річної національної програми щодо сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. Він розкритикував поданий владою проект Податкового кодексу, який ставить під загрозу розвиток ринкової економіки та підприємництва. «Ми маємо справу не з лібералізацією економічної політики, а навпаки – із згортанням принципів і свобод, що вкрай необхідні українському підприємництву для розвитку. Без сумніву, йде наступ на права малого і середнього бізнесу», ¬– сказав Борис Тарасюк.
Категорія: Аналітика | Переглядів: 586 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Suevonne  
0
That's not just logic. That's rlaely sensible.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz