П`ятниця, 19-Квітня-2024, 02:06:42 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Квітень » 8 » Олександр Чорноволенко: Регіонали відмовляться від своїх обіцянок щодо підвищення зарплат і пенсій
07:32:16
Олександр Чорноволенко: Регіонали відмовляться від своїх обіцянок щодо підвищення зарплат і пенсій


07 Квітня 2010 року 13:18

[версія для друку]

Голова Київської міської організації Народного Руху України, член Комітету ВР з питань бюджету Олександр Чорноволенко в інтерв´ю "Газеті по-Київськи" розповів, чого можна чекати від проекту бюджету-2010.



sub.php

- Ви вже бачили проект бюджету? Можете охарактеризувати його основні показники?

- Офіційно в Комітет бюджет не надходив, робота над ним ще не завершена. Якщо говорити в цілому - це не буде ні бюджет проїдання, ні бюджет інновацій. Це буде бюджет стабілізації. Регіонали, очевидно, відмовляться від своїх обіцянок щодо підвищення зарплат і пенсій, однак і в інвестиції гроші теж вкладати не будуть. Просто спробують не витрачати ці гроші, щоб стабілізувати макроекономічні показники. Але цілком ймовірно, ці спроби не увінчаються успіхом, оскільки корпоративні інтереси будуть штовхати до того, щоб гроші вкладалися в певні проекти. Один з них вже називали - це дорожнє будівництво (на будівництво і реконструкцію доріг у бюджеті-2010 закладено понад 15 млрд грн).

- Але, погодьтеся, це не так вже й погано, хороші дороги Україні не завадять ...

- Як мені здається, в результаті непослідовної політики в цьому питанні і люди врешті-решт залишаться бідними, і доріг у нас не буде, і стабілізації макроекономічних показників теж. Потрібно вибирати щось одне. Грубо кажучи, є три варіанти. Перший - всі гроші кинути на те, щоб стимулювати розвиток економіки. Другий - пустити гроші на те, щоб виконати соціальні обіцянки і підвищити пенсії і зарплати. І третій варіант - гроші не витрачати, дочекатися, коли стабілізуються основні макроекономічні показники (буде низька інфляція, низький дефіцит) і економіка стане привабливою для закордонних інвестицій. У цьому бюджеті уряд планує об´єднати всі ці три варіанти.

- Чим цей бюджет буде відрізнятися від проекту бюджету Тимошенко?

- Цей бюджет на 95% буде таким же, як бюджет Тимошенко. Різниця буде незначною, в основному за макроекономічними показниками: наприклад, якщо Тимошенко пропонувала дефіцит бюджету 4%, Азаров пропонує 6%. За інфляцією також пара відсотків різниці, за курсом доларів - пара копійок. Крім того, Тимошенко хотіла робити кілька тисяч бюджетів - окремо для кожного села. Азаров вирішив працювати за старим бюджетним кодексом.

- Чи варто очікувати цього року обіцяного підвищення зарплат і пенсій?

- Враховуючи те, що Азаров копіює модель поведінки Пинзеника - він буде дотримуватися консервативних поглядів, не буде витрачати гроші направо і наліво. Частково він має рацію - не можна робити бюджет проїдання. Я не кажу, що соцстандарти тепер будуть переглянуті в бік зменшення - навпаки, вони трохи збільшаться, десь на 2%. Але при цьому різницю буде з´їдати інфляція.

- На чому нова влада не буде економити?

Точно можу сказати - на проектах, пов´язаних з Євро, економити не будуть. Весь Кабмін - це «півзахисники» донецького «Шахтаря». Весь бюджет «покладуть», але з футболом все буде добре, це я вам гарантую!

- За який час реально можна прийняти новий держбюджет?

- Проект внесуть десь у наступний вівторок. Якщо робити по-людськи, то самий мінімальний термін його прийняття - це кінець травня. Якщо не по-людськи - то можуть у вівторок внести, а в середу вже прийняти.

Наталія Мелещук

Категорія: Думка лідерів | Переглядів: 531 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz