Четвер, 18-Квітня-2024, 18:14:52 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2010 » Грудень » 16 » Борис Тарасюк просить голову КМДА перевірити інформацію щодо відсторонення керівництвом «Спецкомбінат ПКПО» духовенства Української Правосла
11:33:38
Борис Тарасюк просить голову КМДА перевірити інформацію щодо відсторонення керівництвом «Спецкомбінат ПКПО» духовенства Української Правосла

15 Грудня 2010 року 18:30

[версія для друку]

У зв’язку з оприлюдненими низкою засобів масової інформації повідомленнями щодо відсторонення керівництвом РТ СКП «Спецкомбінат ПКПО» духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату від проведення поховань народний депутат, Лідер НРУ Борис Тарасюк звернувся до голови КМДА з проханням перевірити вищезгадану інформацію та у випадку її підтвердження вжити заходів спрямованих на припинення порушення прав мешканців міста Києва на свободу віросповідання та забезпечення рівних прав для представників всіх релігійних конфесій. 



sub.php
Парламентар нагадав, що Українська Православна Церква Київського Патріархату є офіційно зареєстрованою в Україні релігійною організацією. Надання привілеїв та переваг окремим релігійним організаціям з боку держави є неприпустимим та суперечить чинному законодавству України.

Однак попри це, як йдеться в повідомленнях ЗМІ, керуючий справами УПЦ МП архієпископом Митрофаном направив лист керівнику спецкомбінату Горовому О., в якому висловив стурбованість, що на кладовищах міста Києва нібито з’явились особи, які видають себе за священнослужителів і здійснюють відспівування та поховання. Як виявилось, усі зазначені «особи» є священнослужителями УПЦ КП. Внаслідок неоднозначної резолюції керівника спецкомбінату на вищезазначеному листі священнослужителів УПЦ КП відсторонено від проведення поховань.

Як зазначається у ЗМІ, священикам УПЦ МП надана можливість приймати замовлення на поховання як у РТ СКП «Спецкомбінат ПКПО», так і безпосередньо в моргах міста. Виділено місце для прийому цими священиками громадян і на окремих кладовищах. У той же час священики УПЦ КП, у зв’язку з резолюцією Горового О., такої можливості позбавлені.

«Внаслідок зазначених дій створюються умови для міжконфесійного протистояння та посилюється напруга у суспільстві. Відповідно до частини третьої статті 35 Конституції України церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова», - йдеться у депутатському зверненні.

Водночас, Б. Тарасюк нагадав, що статтею 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» встановлено, що держава не втручається у здійснювану в межах закону діяльність релігійних організацій, не фінансує діяльність будь-яких організацій, створених за ознакою ставлення до релігії. 

«Усі релігії, віросповідання та релігійні організації є рівними перед законом. Встановлення будь-яких переваг або обмежень однієї релігії, віросповідання чи релігійної організації щодо інших не допускається. Релігійна організація не повинна втручатися у діяльність інших релігійних організацій, в будь-якій формі проповідувати ворожнечу, нетерпимість до невіруючих і віруючих інших віросповідань,» - зазначається в депутатському зверненні.

Лідер НРУ Борис Тарасюк просить голову КМДА інформувати його про результати розгляду звернення у встановлений законом термін.
Категорія: Заяви, звернення | Переглядів: 604 | Додав: Lavrik | Теги: Спецкомбінат ПКПО, ст.35 Конституції, Тарасюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz