П`ятниця, 19-Квітня-2024, 01:14:51 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2011 » Червень » 12 » Тарифи за оплату послуг ЖЕКу та парадокси при їх нарахуванні.
11:37:37
Тарифи за оплату послуг ЖЕКу та парадокси при їх нарахуванні.


Сиджу вивчаю «Додаток № 81 до рішення виконкому від 27 квітня 2011р. №294». Цей додаток є не що інше, як Структура тарифу по утриманню будинку та прибудинкової території.

Мене, як і більшість мешканців міста Миргород дуже дивують методи розрахунку тарифів за   послуги ЖЕКу. І тому, шановний читачу, пропоную разом розібратися у цій, так званій, структурі тарифів у тій послідовності, у якій вони викладені у вищезгаданому «Додатку».

Отже пункт перший: «Прибирання прибудинкової території». Одразу виникає питання: «Що прибирає двірник? Мою квартиру, чи прибудинкову територію?» Я вважаю, що площа моєї квартири не має ніякого відношення до прибудинкової території. Та й сміття на прибудинковій території зявляється не завдяки площі будь якої квартири, а завдяки життедіяльностї мешканців, які проживають на цій площі. Таким чином напрошується висновок, що оплату потрібно брати не з площі, а з кількості мешканців, які проживають на цій площі.

Пункт другий: «Технічне обслуговування ліфтів».

Хто користується ліфтом? Зазвичай мешканці будинку. За чий рахунок повинен обслуговуватись ліфт? За рахунок тих же мешканців. Тільки в розрахунках міськвиконкому знову випливають оті пресловуті квадратні метри загальної площі квартири. З їхньої логіки виходить що людина, яка проживає одна в двокімнатній квартирі користується ліфтом більше, ніж чотири чоловіки, які проживають в однокімнатній. Як на мою думку, потрібно сплачувати від кількості мешканців, проживаючих у квартирі.

Пункт третій: «Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем».

У Додатку №155 до рішення виконавчого комітету Миргородської міської ради №294 від 17 квітня 2011 року у пункті 3 розшифровано що входить в «обслуговування внутрішньо будинкових систем». І виходячи з норм цієї розшифровки взагалі не зрозуміло, до чого тут квадратура житла мешканців, адже через їхні квартири проходять лише стояки холодного, гарячого, тепло постачання та водовідведення. Було б зрозуміло, якби ЖЕК надавав послугу теплопостачання, та і то годилося б вести розрахунки не за квадратні метри, а за кубічні метри житла, яке опалюється.

Пункт четвертий: «Дератизація».

Дератизація проводиться один раз у рік згідно договору з МКМП «Профдезінфекція» (Та й чи проводиться вона взагалі?) . Тільки це дійство відбувається не в моїй квартирі а в підвалах та горищах. І знову виникає те саме питання до виконкому: «При чому мої квадратні метри? Дератизація до них не має ніякого відношення.» А підрахунок дуже простий. Вартість проведення дератизації ділиться на кількість мешканців і результат ділиться на 12 (місяці). Та  тільки це додаткова робота для працівників ЖЕКу. Потрібно прорахувати вартість послуги індивідуально для кожної квартири. Від квадратного метра легше.

Пункт пятий: «Обслуговування димовентиляційних каналів».

Наскільки мені відомо у кожному помешканні багатоквартирних будинків є лише три вентиляційних канали (принаймні у панельних будинках по вулиці Данила Апостола 6 та 6а), а саме у кухні, у ванній кімнаті та туалеті. От і давайте пошукаємо отой канал, через який нам напускають туману про необхідність оплати цієї послуги від кількості квадратних метрів. Адже ідеться про обслуговування вентиляційних каналів а не площі моєї і ваших квартир.

Пункт шостий: «Поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем»

Я не можу зрозуміти яке відношення має квадратура моєї квартири до прогнившої труби, яку потрібно відремонтувати? Чи щоб заварити дірку у стояку однокімнатної квартири потрібно менше кислороду і карбіду ніж для аналогічної дірки у стояку трикімнатної? Наскільки мені відомо то  всі види робіт мають свою тарифікацію. І якщо проварити стик труби, скажімо вартує 100 гривень, то ця ціна не змінна ні для однокімнатної ні для трикімнатної квартири.

Пункт сьомий: «Освітлення місць загального користування».

Не скажу, що у школі я був круглим відмінником, але вчитель фізики в нас був хороший. І я на все життя запамятав, що потужність електричної лампи вимірюється у ватах, або в кіловатах, тільки не в квадратних метрах. А в розрахунках, прийнятих міськвиконкомом сплата за освітлення місць загального користування нараховується за квадратний метр площі, яку те освітлення не освітлює, тобто за квадратний метр   площі квартири. Таким чином члени нашого міськвиконкому навчилися вимірювати потужність електричних лампочок у квадратних метрах. А якщо зважити на здоровий глузд тариф повинен складатися з потужності лампи, яка освітлює місця загального користування, часу на протязі якого відбувається освітлення та кількості мешканців, які ним користуються.

Пункт восьмий: «Енергопостачання ліфтів»

І знову вилазять квадратні метри. Знову не можу зрозуміти яке відношення має квадратура моєї квартири до енергопостачання ліфтів? Адже користується ліфтом моя родина а не квадратні метри загальної площі.

І це ще не все. Ми сплачуємо ПДВ у розмірі 20% за невиконані роботи. Адже поточний ремонт провадиться 1 раз на 10 років. А сплачуємо ми щомісячно.

Як на мене то потрібно бойкотувати ці тарифи і саму систему нарахування їх. Потрібно вимагати від міськвиконкому перерахунку цих тарифів з дотриманням здорового глузду, а не так як вигідніше міській владі та ЖЕКу.


Голова Миргородської міської організації НРУ С.Лаврик

Категорія: Аналітика | Переглядів: 925 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Оксана  
0
Стопроцентно погоджуюсь!Не треба знати вищу математику, щоб прийти до цих розрахунків.Але коли я пробувала підняти цю тему в ЖЕКу мені відповіли, що ніхто не збирається перераховувати по кожній квартирі окремо.Простіше ж всіх під одну гребінку!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz