П`ятниця, 19-Квітня-2024, 11:20:34 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2011 » Травень » 3 » Співпрезидент ПА EURONEST Б. Тарасюк: Наступне засідання ПА EURONEST заплановане напередодні Саміту «Східного партнерства», який відбудеться
21:18:11
Співпрезидент ПА EURONEST Б. Тарасюк: Наступне засідання ПА EURONEST заплановане напередодні Саміту «Східного партнерства», який відбудеться

03 Травня 2011 року 18:34

[версія для друку]

Обрання Співпрезидентом ПА EURONEST представника від України свідчить про ключову роль нашої держави у реалізації парламентського виміру «Східного партнерства». Про це заявив співпрезидент ПА EURONEST, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк.



sub.php
«В Європарламенті та в парламентах Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови, визнають провідну роль України в реалізації Східного партнерства. Адже відомо, що Україна без перебільшення є лідером в реалізації тих цілей, що закладені в "Східному партнерстві"», – зазначив він.

За словами Співпрезидента ПА EURONEST, жодна країна «Східного партнерства» не досягла таких успіхів, як Україна, в реалізації відповідних цілей. «Те, що для більшості країн "Східного партнерства" є лише цілями, на які потребується багато часу, то для України або вже стало реальністю, або незабаром буде реальним. Це стосується і переговорів щодо нової Угоди про Асоціацію включно із Зоною вільної торгівлі, і питання безвізового діалогу. В усіх цих питаннях, що для багатьох є довгостроковою метою "Східного партнерства", Україна вже досягла помітного прогресу і випереджає всі інші країни-партнери», – наголосив політик. 

Борис Тарасюк переконаний, що діяльність ПА EURONEST стане додатковим поштовхом для України. У той же час він зауважив, що найбільш важливим офіційним форматом співпраці для нашої держави є двосторонній формат співпраці з Європейським Союзом. «Це є для нас пріоритет. Що стосується інших форматів, зокрема ПА EURONEST, то це є додатковим механізмом співпраці, який Україна може використати на свою користь, бути лідером і своєрідним маяком для інших країн-партнерів», – зазначив Голова Комітету ВР з питань євроінтеграції. 

Співпрезидент ПА EURONEST Б. Тарасюк повідомив, що наступне засідання Асамблеї буде робочим на відміну від сьогоднішнього – інавгураційного – і відбудеться напередодні Саміту «Східного партнерства». «На початку-всередині вересня має відбутися чергове засідання EURONESTу, на якому ми маємо виробити наші позиції і послання учасникам Саміту "Східного партнерства". Якими будуть ці месиджі – поки рано говорити», – сказав Борис Тарасюк. 

Нагадаємо, що Голова Комітету ВР з питань євроінтеграції Борис Тарасюк, перебуваючи в Брюсселі на чолі постійної делегації ВРУ до ПА EURONEST і уповноважений Головою українського парламенту, підписав установчі документи ПА EURONEST. 

«Східне партнерство» - ініціатива ЄС, спрямована на посилену співпрацю з шістьма країнами – східними сусідами ЄС, включаючи Білорусь. Ця ініціатива була започаткована у травні 2009 року. Парламентську асамблею EURONEST намагалися безуспішно створити протягом останніх півтора років, проте через ситуацію в Білорусі цього так і не вдавалося здійснити до сьогодні.

Постійна адреса новини: http://www.nru.org.ua/news/?id=12616
Категорія: Події | Переглядів: 681 | Додав: Lavrik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz