Четвер, 25-Квітня-2024, 22:19:48 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2011 » Лютий » 7 » Борис Тарасюк: Українська влада повинна закликати Росію поважати права українців в РФ
10:22:51
Борис Тарасюк: Українська влада повинна закликати Росію поважати права українців в РФ

06 Лютого 2011 року 12:34

5 лютого Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк в рамках робочого візиту до Москви провів зустріч із Радою Об’єднання українців в Росії. В ході зустрічі була обговорена ситуація, що склалася останнім часом із українською громадою в РФ.


sub.php
За словами Бориса Тарасюка, у нього є підстави, щоб зробити низку депутатських звернень до представників української влади і запитати, що робить українське керівництво для захисту прав українців в РФ. «Я все зроблю, щоб довести до української спільноти мої враження від того, що я побачив і почув тут в Москві», - зазначив народний депутат.

«Чому саме зараз російська влада розпускає Федеральну національно-культурну автономію українців Росії, ідуть нападки на Об’єднання українців в Росії, і чому саме в ці місяці відбувається те, що важко збагнути і зрозуміти в цивілізованому світі в ХХІ столітті – нападки на єдину українську бібліотеку в Москві. Ми знаємо, що вона не належить Українській державі та українській громаді. Так, вона належить російській владі. Але ставитися треба ж по іншому, а не заламувати руки директору бібліотеки і не вилучати книжки по доносу одного з колишніх працівників цієї бібліотеки. Треба делікатно підходити до цих питань. Тим більше, якщо російська влада, як і українська, декларують, що ніколи ще такими тісними взаємини між нашими державами не були, то що ж вони роблять тоді по відношенню до представників українців в Росії?», - зауважив він. 

Разом з тим, зазначив Голова НРУ, не можна не звернути увагу на гоніння на українських церков в Росії. «Чи хтось з вас може пригадати, щоб українська влада чинила супротив діяльності Московського Патріархату в Україні, чи діяльності російських організацій в Україні, яких приблизно стільки, скільки українських в Росії? Таких випадків немає, на відміну від РФ», - сказав Борис Тарасюк. 

«Нам говорять про те, що ОУР займається політичною діяльністю. Якщо такими мірками підходити до російських організацій в Україні, то їх половину треба закрити», - підкреслив політик. 

В той же час, він наголосив, що не закликає українську владу поводитися так само, як поводяться до українців в Росії. «Правильно було б, щоб ми закликали поважати права українців, тим більше, що це прописано в Конституції і законах РФ», - сказав Борис Тарасюк.
Категорія: Події | Переглядів: 500 | Додав: Lavrik | Теги: Права українців, Голова НРУ, Б.Тарасюк, Візит в Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz