П`ятниця, 29-Березня-2024, 17:04:46 Ви увійшли як  Гість | Група "Гости"  Вітаю Вас  Гість | RSS

 | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Clocks for website
<a href="http://www.clock4blog.eu">clock for blog</a>
Free clock for your blog
» Меню сайту

» Категорії
Статті Чорновола [7]
ЗМІ про нас [1]
Історія [8]
Акції [17]
Події [13]
Аналітика [23]
Думка лідерів [42]
Заяви, звернення [50]


»Архів

» Випадкове фото


 
Сохранить

Головна » 2011 » Березень » 11 » Борис Тарасюк: Лише об’єднавши всі демократичні сили можна усунути антиукраїнську, антидержавницьку владу і побудувати українську Україну
14:21:50
Борис Тарасюк: Лише об’єднавши всі демократичні сили можна усунути антиукраїнську, антидержавницьку владу і побудувати українську Україну

10 Березня 2011 року 11:30

[версія для друку]

Виступ Голови Народного Руху України, Віце-прем’єра – Міністра закордонних справ в Опозиційному уряді Бориса Тарасюка на віче біля столичного пам’ятника Т.Г.Шевченку з нагоди 197 річниці від Дня народження Кобзаря. 


Хотілося б почати в цей день – День народження Великого Генія української нації Тараса Шевченка з його слів «Світе тихий, краю милий, моя Україно! За що Тебе сплюндровано, за що, мамо, гинеш?».

Саме ці слова навертаються на пам’ять, коли згадуєш минулий рік. Саме за цей минулий рік антиукраїнська влада все зробила, аби розтоптати не лише надбання Помаранчевої революції, не лише надбання демократії. Ця влада все зробила для того, щоб розтоптати все те, що є для нас – українців дорогим: українську мову, українську національну ідею, українську культуру. 

Сьогодні не можна не згадати про те, що вже протягом багатьох років напередодні Дня народження Тараса Шевченка присуджуються Шевченківські премії. І що відбулося цього року з Шевченківською премію в галузі літератури? Ганьба! Такого ще ніколи не було. Справжній українській геній літератури Василь Шкляр за його твір «Чорний ворон» не був удостоєний і був позбавлений Шевченківської премії. Це людина, яка писала з патріотичних почуттів про боротьбу українців за свою свободу і незалежність в 20-і роки ХХ століття. 

Шановна громадо! Я хотів би запропонувати вам підтримати заклик Народного Руху України до Народного Комітету Захисту України про те, щоб ми створили фонд підтримки всіх патріотичних українських літераторів. 

Шановні друзі! Вже рік пройшов. Влада топчеться по нашим святиням, а чи ми – демократичні сили все зробили для того, щоб протистояти їй. Ні! 

Я згадую 9 березня минулого року. Тоді тут зібралося значно більше людей для того, щоб об’єднатися проти антиукраїнської влади. Ми тоді знали, що вона є антиукраїнською і цей рік довів це. 

Чому у нас немає об’єднання демократичних сил? Чому ми чуємо і сьогодні про те, що деякі партійні гетьманчики об’єднуються чи з тою, чи іншою прийнятною для влади опозиційною силою. Тому що в їхній душі, їхньому серці немає місця для України. 

Дорогі друзі! Я хочу сказати, що лише об’єднавшись всі демократичні сили можуть здобути бажаний результат, а саме – усунути антиукраїнську, антидержавницьку владу і побудувати українську Україну. 

Цей рік є знаменним для історії, в тому числі і українського народу. 150 років тому в царській Росії було скасовано кріпосне право. В цьому році виповнюється 20 років відновленню державної Незалежності України. А чи в правильному напрямі йде наша країна? Чи не позбуваємося ми політичної та економічної незалежності. Чи не заганяють нас – українців знову в кріпацтво? 

Для того, щоб цього не сталося, ми повинні боротися! Ми повинні виступати проти цієї влади і пам’ятати шевченкові слова: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила. І воля святая!» 

Слава Україні!


Постійна адреса статті : http://www.nru.org.ua/leader/?id=247
Категорія: Акції | Переглядів: 568 | Додав: Lavrik | Теги: Річниця, опозиція, Тарасюк., Шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

» Голова
 
 Голова Миргородської міської організації Народного Руху України

» Нові фото


» Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

» Дузі сайту

maidan.org.ua





PR-CY.ru

Информер тиц и PR



Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz